Πρόγραμμα Ομαλής Μετάβασης – Δράσεις


Το σχολικό έτος 2023-2024 το σχολείο μας συμμετέχει στο “Πρόγραμμα Ομαλής Μετάβασης” το οποίο διοργανώθηκε και συντονίζεται από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων κ. Βασαρμίδου Δέσποινα σε συνεργασία με τις Συμβούλους Εκπαίδευσης Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών, τον Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής, τις Συμβούλους Α/θμιας Εκπαίδευσης και την υποστήριξη της Δ.Δ.Ε. & Π.Δ.Ε. Λασιθίου. 

Δύο βασικές φάσεις του προγράμματος είναι:

– Η συναισθηματική και γνωστική προετοιμασία και υποστήριξη των μαθητών/τριών ώστε να ενταχθούν ομαλά στο νέο σχολικό περιβάλλον που θα τους υποδεχτεί την επόμενη σχολική χρονιά (περίοδος υλοποίησης: Φεβρουάριος – Ιούνιος) .

– Η υποδοχή των μαθητών/τριών στο νέο σχολικό περιβάλλον (περίοδος υλοποίησης: Σεπτέμβριος)

Μερικές από τις Δράσεις που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος:

27-09-2024: Ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α Τάξης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Βασαρμίδου Δέσποινα, ο Διευθυντής Τζαράκης Φιλοκτήτης, οι εκπαιδευτικοί, η Ψυχολόγος Σφακιανάκη Θεοφανή και η Κοινωνική λειτουργός Ζαχαροπούλου Μαρία του σχολείου.

26-04-2024: Επίσκεψη ομάδας μαθητών/τριών της Γ’ τάξης του γυμνασίου στο 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας (Πειραματικό Λύκειο Ιεράπετρας).

Τα παιδιά υποδέχτηκαν ο Διευθυντής κ. Ορφανάκης Σπυρίδων, ο υποδιευθυντής κ. Βουλόγκας Γεώργιος και εκπαιδευτικοί του Λυκείου. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν από κοινού με παιδιά του Λυκείου σε καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Πλατοκούκη Μαρία και Φραγκούλη Μαρία οι μαθητές/τριες δημιούργησαν ένα επιδαπέδιο εκπαιδευτικό παιχνίδι “το Φιδάκι”, έπαιξαν βόλεϊ και μπάσκετ. Στη συνάντηση γνωριμίας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Προβατάκη Μαρία και Κωστάκης Ιωάννης του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας.

14-05-2024: Ομάδα μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν η Διευθύντρια κ. Κονταξάκη Σοφία, η Υποδιευθύντρια κ. Ξυλούρη Ελένη και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριές Γυμνασίου – Λυκείου συμμετείχαν σε παιχνίδι θησαυρού με την καθοδήγηση και βοήθεια του κ. Φανουράκη Ιωάννη, του κ. Κάπουα Νικόλαου, της κ. Κεφαλάκη Φωτεινή, και της κ. Κονταξάκη Σοφίας. Έπαιξαν ψηφιακό παιχνίδι γνώσεων ύλης Γυμνασίου (Kahoot) που επιμελήθηκε η κ. Ξυλούρη Ελενη. Επίσης παρακολούθησαν παρουσιάσεις και ενημερώθηκαν για το σχολείο, παρακολούθησαν διαδικασία 3D εκτύπωσης αντικειμένων ενώ είχαν και τη δυνατότητα με την βοήθεια του κ. Ορφανάκη Μιχαήλ να παρατηρήσουν τον ήλιο με την χρήση τηλεσκοπίου. Μαθητές/τριές του Λυκείου ανέλαβαν την ξενάγηση μας στους χώρους του σχολείου. Στις δραστηριότητες συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Προβατάκη Μαρία, Κωστάκης Ιωάννης, Κοντού Μαρία του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας.

23-05-2024: Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός. Ενημέρωση από την υπεύθυνη ΣΕΠ της ΔΔΕ Λασιθίου.

Οι μαθητές/τριές της Γ΄ γυμνασίου ενημερώθηκαν – μέσω τηλεδιάσκεψης- από την υπεύθυνη ΣΕΠ κ. Φουτάκη Νεκταρία για τις επιλογές μετά το Γυμνάσιο.

Ομάδα Υλοποίησης του Προγράμματος Ομαλής Μετάβασης:

Κωστάκης Ιωάννης (Συντονιστής)

Χατζημαρκάκη Καλλιόπη

Προβατάκη Μαρία

Μέγγουλη Παναγιώτα – Ναυσικά

Τσαμάνδουρα Καλλιόπη

, ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *