Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του

1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

DSC01050

  


 

  

Στο παρακάτω έγγραφο "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ" θα βρείτε πληροφοριές για τη βασική ενημέρωση γονέων – κηδεμόνων και κάθε ενδιαφερομένου για τη λειτουργία του σχολείου μας.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 

 

 


 

 

ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 

στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ στις 15-05-2019

Ανάθεση:

(κάντε κλικ πάνω στην ανάθεση για να την δείτε)
   


ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

στην ΑΘΗΝΑ στις 10-04-2019

Ανάθεση:
(κάντε κλικ πάνω στην ανάθεση για να την δείτε)
 
 
 
 
 
 
 

 ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

στην ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ στις 03-04-2019

Ανάθεση:
(κάντε κλικ πάνω στην ανάθεση για να την δείτε)
 
 
 
 
  


 

   

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 14:36 | | | Εμφανίσεις: 147

Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας,  ξεκίνησαν από την αρχή της σχολικής περιόδου και συνεχίζουν το συναρπαστικό βιωματικό τους «Ταξίδι  στις γεύσεις της Κρήτης», υλοποιώντας ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από 45 μαθητές, που αφιερώνουν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους τα Σαββατοκύριακα, για να μάθουν να παρασκευάζουν μαγειρέματα που φτάνουν μέχρι και τη Μινωική περίοδο.

Το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας είναι το πρώτο και παλαιότερο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  της περιοχής. Ιδρύθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1917 και συμπληρώνει εφέτος 100 χρόνια λειτουργίας.

Ο διευθυντής του σχολείου  Θοδωρής Μανουσάκης, ο υποδιευθυντής Φιλοκτήτης Τζαράκης και οι καθηγήτριες Βάσω Γκιώνη, Σεβαστή Πιταροκοίλη, και Πόπη Ζερβάκη, αποφάσισαν στην αρχή της τρέχουσας σχολικής περιόδου, να υλοποιήσουν μαζί με τους μαθητές  τους ένα 5μηνο πολιτιστικό πρόγραμμα, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν την κρητική γαστρονομία, μέσα από μια βιωματική γευστική διαδρομή, που ξεκινά από τη Μινωική εποχή και φτάνει στο σήμερα.Ο ι 45 μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  το οποίο υλοποιείται κάθε Σαββατοκύριακο στο χώρο του 1ου Γυμνασίου, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν με τις συμβουλές και τις οδηγίες που παίρνουν από τις τρείς υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, να παρασκευάζουν και να γεύονται φαγητά και γλυκά που  ξεκινούν από τη Μινωική περίοδο. Θα μάθουν  στο τέλος του προγράμματος  και τα Μινωικά μαγειρέματα με τη διδασκαλία της Jerolyn Elizabeth Morisson,  και θα συνεχίσουν μέχρι τα τέλη Απριλίου, να ταξιδεύουν στις γεύσεις της Κρήτης, μαγειρεύοντας πολλές παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας, χρησιμοποιώντας μόνο  Ιεραπετρίτικο ελαιόλαδο και αγνά υλικά της Κρήτης, κάποια απο τα οποία γνωρίζουν πρώτη φορά όπως π.χ. είναι το πετιμέζι και το ταχίνι.

«Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, δεν έχουμε πάρει καμιά χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας . Έχουμε  όμως τη βοήθεια των χορηγών που μας έχει εξασφαλίσει ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας.

Εμείς οι καθηγήτριες που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα  έχουμε προσφερθεί εθελοντικά να βοηθήσουμε τα παιδιά εκτός του σχολικού προγράμματος, ξεκλέβοντας κάποιες ώρες τα Σαββατοκύριακα από τον  ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας, από τα παιδιά μας και τις οικογένειες μας.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές μας ,να αποκτήσουν κάποιες δεξιότητες χρήσιμες για τη ζωή τους.

Να τους μάθουμε να μαγειρεύουν  με τον παραδοσιακό τρόπο, για να συνηθίσουν την υγιεινή κρητική διατροφή.

Να έρθουν σε επαφή με τα υλικά που χρησιμοποιούσαν  οι πρόγονοι μας , μαθαίνοντας παράλληλα και τις επιρροές που είχε η κρητική διατροφή, από τους  διάφορους κατακτητές, αλλά και εκείνες που έφεραν στην περιοχή μας οι Μικρασιάτες πρόσφυγες ως φορείς Πολιτισμού.

Προσπαθούμε  να μάθουμε στα παιδιά, να παρασκευάζουν ακόμη και τα αγαπημένα  τους αλλά ξενόφερτα   φαγητά, όπως είναι οι πίτσες και τα χάμπουργκερ, με αγνά υγιεινά ντόπια υλικά , αποφεύγοντας τα υλικά εκείνα που δεν κάνουν καλό στην υγεία τους», μας είπαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες  του πολιτιστικού προγράμματος «Ταξίδι στις γεύσεις της Κρήτης», Βάσω Γκιώνη,  Σεβαστή Πιταροκοίλη και Πόπη Ζερβάκη.

 

 

 

 

 

 


 


 

 


 


Centered content